Cudar idő van? A gyerekek meg a fejeden pörögnek? Hoztunk néhány farzsebből is előrántható beltéri mozgásötletet. Reméljük, kitartanak, amíg visszatér a tavasz. Pörgesd végig, érdemes. Offline, zenés és online ötletek is vannak benne. Mindegyiket kipróbáltuk, végigcsináltuk, leteszteltük, nemcsak vakon ajánlgatjuk őket. Az ugrósakat morcos alsószomszéd esetén kihagynám…

Házi ugróiskola – fotó: Nóra


Ugróiskola
Ha nem ér kisebb vagyont a jógamatracunk, lazán lehet a hátuljára ugróiskolát rajzolni filccel. Vagy krétával. Több matrac, hosszabb pálya.

Zenés „Jump”
Amikor elhangzik a számban, hogy jump, hát ugrás. Néhányszor lejátszod, utána már nem lesz semmi baj velük. Két számot is ajánlunk ehhez a minimál programhoz, egyik se mai csirke. Kris Kross : Jump, és Van Halen: Jump.
(Extra tipp anyáknak: Ha jókat akarsz nevetni a sérókon és a korszellemen, hát kérlek, nézd meg a Van Halen szám klipjét. Antidepresszáns, esküszöm.)

Balett miniknek:
A Pécsi Balett 8 részes online balettiskolája. Érdemes a legelején kezdeni, mert a mozgásanyagok egyre nehezebbek, és egymásra épülnek. A programsorozatot a legkisebbek számára hirdették meg, de őszintén szólva mi 2-től 40 éves korig nagyon élveztük.

Közös családi égés:
Na ezt a videót nem szabad megnézni előre. Mondanám, hogy guruljon le egy feles előtte, de akkor végképp oda a sportértéknek. Nem, ez már nem súrolja a giccs határát, hanem rettenetes. Éppen ezért működhet. Küldhettek fotót.

Az ász:
A végére hagytam a nagyágyút: Fumo Kids (1. és 2. rész is elérhető már) Edzés Belovai Kristóffal, kisebb-nagyobb gyerekeknek, felnőtteknek. A FUMO-ról már írtunk, vagány családi vállakozás, menő edzések, vicces exkaszkadőr oktatóval, és sok évtizedes oktatói rutinnal, amit látni is fogtok a videókban.

Vigyázat! Ragadós, én végigcsináltam a gyerekekkel, és azonnal vettem egy bérletet. Magamnak.


Photo by Allen Taylor on Unsplash