A mozgás az élet része.

Teljesen természetellenes, ahogyan ma élünk, pontosabban ülünk képernyőkre szegezett tekintettel egész nap. Ha nem találunk módot arra, hogy kompenzáljuk valahogy ezt a mozdulatlanságot, akkor szinte lehetetlen jól lenni.

Nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is, mert a kettő valóban összefügg, és ez nemcsak tudományos maszlag, hanem biztosan Te is megtapasztaltad már magadon, hogy mennyire másként érezted magad, más lett a hangulatod rendszeres sportolással az életedben, mint nélküle.


De mit tegyél, ha a jóga a kedvenc sportod? Imádod a lelassult zen hangulatot és a nyugalmat, de tényleg jót tenne egy kicsit intenzívebb valami?

Nem lehetetlen összehozni a kettőt, bár elsőre kicsit furcsának tűnhet, nem kell lemondanod a kardiós mozgásról akkor sem, ha pont jógázni szeretnél. Nézz szét, próbálj ki új órákat!


A jóga elsődleges célja, hogy visszaállítsa az istenivel való kapcsolatodat, de ki mondta, hogy ezt csak lassú, megfontolt mozdulatok keretén belül lehet csinálni?

Az univerzum talán rossz szemmel nézi, ha ugrálsz, vagy növeled az állóképességedet?

Nem hinném, hogy különbséget tenne a mozgásformák között, a megvilágosodás ugyanúgy lehetséges egy meditációban, egy futás közben vagy akár egy szerelmi helyzetben.


De térjünk vissza a Földre. Miért tartom nagyon fontosnak az intenzív jógaformákat tavasszal, tavasz végén és különösen ebben az évben?

  • Méregtelenítés hagyományos időszaka van, a testmozgás egy nagyon jó kiegészítője a táplálkozás oldali méregtelenítésnek, hiszen a felgyorsult szívverés, légzés, és az izzadás segítenek a méreganyagokat eltávolítani a szervezetből.
  • A beragadt stressz levezetésének egyik legjobb eszköze az intenzív mozgás. Erről sokszor megfeledkezünk, de sokkal hatékonyabb, mint az alkohol, vagy más feledtető módszerek.
  • A mozgás eleve örömhormonokat termel ugye. Juhéé!
  • A mozgás elégeti a zsírpárnákat, ha vannak karanténkilóid, akkor hajrá, még a strandig sikerülni fog leadni őket!
  • Intenzív mozgással és légzéssel növelheted a vitalitásodat és a betegségekkel szembeni ellenállóképességedet.
  • A fizikai erő és a lelki erő között van összefüggés, ezért érdemes edzeni az izmainkat, ha lelkiekben is ellenállóbakká szeretnénk válni korunk kihívásaival szemben.
  • Az intenzív edzéssel fejleszthetjük a kitartásunkat is. Jusson eszedbe, hogy ez ugyanaz a kitartás, amivel majd az álmaid megvalósításán is dolgozol!!!


Photo by Marta Wave from Pexels

Tags :