Egri Kati, a KanyarGO megálmodója

Egri Kati csoportos kirándulásokat szervez a Dunakanyarban. Egynapos csavargás, profi szervezéssel, Kati vezetésével. Vele olyan helyekre is eljuthatunk, melyek létezéséről eddig nem is is tudtunk. A KanyarGO egy megvalósult álom, erről beszélgettünk Katival.

Honnan jött ez az egész?
Az ötlet maga onnan jött, hogy nekünk a férjemmel, van egy 10-12 fős baráti társaságunk, akikkel minden évben el szoktunk utazni néhány hétvégére. Kezdetben csak 4-en voltunk, de aztán mindenki mindig hozott magával még néhány embert és volt olyan, hogy már 16-an indultunk útnak. Ami persze nagyon jó, csak nem olyan egyszerű ennyi embert elszállásolni. Főleg, hogy lehetőleg mindenki a saját párjával kerüljön egy szobába, és ne másik 6 emberrel kelljen osztozni a szálláshelyen. Az is mindig probléma, hogy így spontán sehova sem tudunk leülni, mert ennyi szabad hely sehol sincs, ha nincs előre leegyeztetve. Aztán az sem árt, ha előre eltervezzük, hogy mit fogunk csinálni. Velünk is előfordult, hogy ott voltunk a csodálatos Villányi borvidéken, de a programszervező szerepét senki nem vállalta magára, így az lett belőle, hogy végül nem csináltunk semmit.

Mivel én Esztergomi vagyok, ezért elég jól ismerem a Dunakanyart és tavaly nyáron nagyon sok időt töltöttem a Pilismaróti Duna parton, ami gyönyörű. Rengeteg csodálatos hely van a környéken, amit nagyon sok turista látogat minden évben. Ha rákeresel az interneten, akkor könnyen rátalálsz a Visegrádi várra vagy az Esztergomi bazilikára, amiket túraszervező nélkül is könnyűszerrel fel lehet keresni. Viszont nagyon sok olyan érdekes hely van, ahova nem lehet csak úgy bekopogtatni, hanem kizárólag előre egyeztetett időpontban, szervezett formában lehet csak látogatni. Nos én ezeket a helyeket, szolgáltatókat kerestem fel, akik szívesen fogadnak kisebb csoportokat. 

  • Duna KanyarGO

Milyen jellegű szolgáltatások ezek?
Első sorban kézművesek, manufaktúrák, mint például sajt-és lekvár készítők, de van agyagozó- és gyertyafaragó műhely, gyógynövénytúra, garázsborászat, panoráma piknik, chili kóstoló, de eltölthetnek egy teljes napot egy bivaly farmon is.  

Mondhatjuk, hogy a túraszervezés a hobby-d? Mivel foglalkozol civilben?
Igen! Jelenleg csak a munkám mellett, kiegészítésként végzem, a médiában dolgozom értékesítőként. Én ezt a vállalkozást a pandémia alatt raktam össze, mert akkor volt több szabadidőm vele foglalkozni. Nyilván akkor nem lehetett csoportos túrákra és szervezett programokra járni, úgyhogy szükségem volt egy olyan munkára, amiből meg is lehet élni, de későbbi terveim között szerepel visszaköltözni a Dunakanyarba és csak ezzel foglalkozni. 

Mikor vannak a kirándulások? 
Elsősorban hétvégén, de nyáron a szabadságok alatt akár hétköznap is lehet jönni. Mivel ezek 1 napos túrák, én nem szervezek hozzá szállást, de ha valaki kéri, akkor természetesen szívesen segítek.

Hány fős csoportokat vállalsz?
Maximum 12 fő, ideálisnak a 8-10 főt mondanám, mégpedig azért, mert a látogatóhelyek is korlátozott számú embert tudnak fogadni. 

A KanyarGO-val kapcsolatban bővebb információt a KanyarGO Facebook oldalán, az Instagramon vagy honlapján találsz.


Fotók: Egri Kati

Kiemelkt kép:Keszthelyi-Püspök Dorottya