Számomra a NYÁR már önmagában a feltöltődés legjobb forrása, feltéve persze, ha süt a nap és meleg van. Még ha nem is utazunk tengerpartra, vagy egzotikus helyekre, akkor is! Mellesleg, aki kis gyerekkel utazik, az tudja, hogy a nyaralás sokszor fárasztóbb, mint ha itthon maradtunk volna. Ha nem pakolsz fel mindent, és járkálsz egész nap úgy, mint egy serpa, akkor meg 2 óránként keresheted a büféket és mosdókat, mert valaki mindig éhes vagy szomjas, de ha épp nem, akkor pisilnie kell! 🙂 Természetesen ez nem akadályoz meg minket abban, hogy a nyár folyamán a lehető legtöbb élménnyel gazdagítsuk csemetéinket.

Na de nem is erről akartam írni, hanem hogy végre kint lehet lenni a szabadban, ledobni az utálatos zoknit, mezítláb járkálni egész nap, a sort és póló a legjobb barátaim. De ami még jobb, ha néhány napra/órára el tudunk szabadulni itthonról, hátra hagyva Anya-szerepeinket (már amennyire ez lehetséges) és lehetünk „csak” NŐK, akik a barátnőikkel töltenek egy kis időt.

Az ilyen barátnős napokhoz gyűjtöttem olyan szabadtéri programokat, amik közül bármelyikre azonnal beneveznék.

KanyarGO

Ha szívesen kirándulnál barátnőiddel a Dunakanyarban és valami többre is vágynál, mint a visegrádi bobozás, de nem akarod törni a fejed azon, hogy vajon hogyan is lehetne ide-oda bejutni, mit is csináljatok, akkor a KanyarGO-t neked találták ki.

Teljesen egyénre szabott, egész napos kiránduláson vehettek részt a saját érdeklődési körötöknek megfelelő programokkal.

Egri Kati, aki a környék specialistája, összegyűjtötte a térség legjobb programjait és partnereit, és csak annyi a dolgunk, hogy válogassunk a lehetőségek közül. Olyan ez, mint egy program-étlap, minden anya álma, hogy végre nem neki kell kitalálni, megszervezni, leegyeztetni… Hanem készen van, csak választani kell.
Bepillanthatunk kézművesek, manufaktúrák, sajt- és lekvárkészítők műhelyeibe. Választhatuk gyertyafaragást, gyógynövény-gyűjtést, borkóstolást. Sőt még hajótemető látogatásra és motorcsónakázásra is van lehetőség. A helyszínen Kati mesél a környék nevezetességeiről, történelméről, ezen kívül előre lefoglalja az étteremben az asztalt és megrendeli az ebédet, így még várakozni sem kell. Minden feltétel adott az egész napos feltöltődéshez!

Asztal a vadonban

Ha pedig szívesen piknikeznél gyönyörű helyeken, de nincs kedved az ételt magaddal cipelni, akkor már erre is van megoldás: Asztal a vadonban

„Vár egy Asztal a Vadonban! Mutatjuk az utat a természet lágy ölébe, ahol a csodás és érintetlen zöld környezetben egy mesés világot teremtettünk csak nektek! 

A Dunakanyar pazar hátteret biztosít az eseményeteknek minden évszakban. Könnyen megközelíthető, közel a nagyvároshoz, de elég messze annak zajától.Mi imádjuk ezt a változatos és festői szépségű tájat, az itteni nyugalmat és Veletek is szívesen megosztjuk a legkedvesebb helyszíneinket!Erdőszélen, mezőn vagy vízparton heverednétek le piknikezni? Minden változatra van ötletünk!”

Erdőfürdőzés

Ha csendre, békére és természetre vágytok, akkor irány az erdő. Ahhoz, hogy ez ne csak egy séta legyen, érdemes kipróbálni valamelyik Erdőfürdőzés programot. Nagyon jól hangzik mind, van Erdő és illatterápia a Budakeszi arborétumban, Stresszoldó és Gyógynövényes erdőfürdőzés Szentendrén. De a legizgalmasabb akkor is a Teliholdas erdőfürdő, ahol este indul útnak a csapat, és így fedezheti fel a sötétedő erdőt.

Gyönyörű helyszíneken, igazi feltöltődés.

Photo by Alex Nirta from Burst 

Photo by Elly Fairytale from Pexels