A Mother Nature Anyatermészet Egyesület 9 hónappal ezelőtt indította útjára a Palántázó Programot

Palántázó program: ahol az anyavállalkozások biztonságban növekedhetnek

A kifejezetten anyákra szabott  program az anyák vállalkozóvá válásának segítését tűzte ki célul, a kezdeti lépésektől, az ötletcsírától a megvalósításig. A részben támogatással (Makói Nagycsaládosok Egyesületének és a KCSSZ) finanszírozott projekt október és június között zajlott anyavállalkozók – szakértők bevonásával. 

“Anyaságunkban sokszor új utak nyílnak meg. Új kompetenciákat és új érdeklődést szerzünk, vagy rájövünk, mi is fontos nekünk igazán, mit csinálnánk szívesen. De pont ez az időszak az, amikor bár szárnyal a kreativitásunk, új perspektívából tekintünk a jövőre, az erőforrásaink, időnk, energiánk korlátozott.

Erre válaszul hoztuk létre ezt a programot, ezt az elfogadó környezetet,

  • ahol a integető kisbabák, gyerekek, a szoptatás elfogadott,
  • ahol támogató közösség alakul ki hasonló élethelyzetben lévők között. 
  • Ahol nincs buta kérdés, mindenki számít, mert
  • hiszünk a közösségi tanulásban, abban, hogy mindenki bele tud tenni a közös tudástárba.
  • Ahol senki sem marad le, még akkor sem, ha családi ügyek miatt nem tud mindig résztvenni minden alkalommal.

Egy olyan programot hoztunk létre, amiben mi is szívesen részt vettünk volna induló anyavállalkozóként „- írják a Palántázó Program megalkotói: Kiss Judith, Dömösi Emese és Baranyai Liza, akik maguk is sikeres vállalkozó anyukák.

Érdekességek a Palántázóval kapcsolatban:

  • A program három trimeszterből áll, párhuzamot vonva a várandósság időszakával.
  • Ezek modulárisan épülnek egymásra, hogy több ponton is bekapcsolódhasson a résztvevő.
  • A programot három anyavállalkozó hozta létre a MotherNature-Anyatermészet Egyesulet keretein belül, több szakértő bevonásával, mint például anyaságra szakosodott adótanácsadó, kisvállalkozói pénzügyi mentor, kommunkikációs tanácsadó, akik mind maguk is anyavállalkozók. 

Palántázó Online Szüret: Így zárul a 9 hónap

A Palántázó Program első évadának lezárásaként  kerül megrendezésre a Palántázó Online Szüret, egy egész napos, ingyenes webinár, június 18-án, insipiráló női-anya-vállalkozó életutakkal, előadásokkal, interjúkkal.

C. Szabó Helga a A kevesebb néha több Időgazdálkodási kalauz c. könyv szerzője, újságíró, lakberendező, szintén anyavállalkozó, a anyaság és hatékonyság kapcsolatáról tart előadást,  illetve  Dömösi Emesének a LaLoba Studio megálmodójának és, Oberling Lénának a Tisztaságtérkép létrehozójának a tapasztalatait is megismerhetik majd a résztvevők.
Emellett lesz  kerekasztalbeszélgetés az anyasággal járó szupererők és vállalkozás kapcsolatáról, valamint  a Palántázó Programban részt vevő vállalkozók is szerepet kapnak majd.  (részletes program ITT)
Az esemény online zajlik majd, a részvétel regisztrációhoz kötött.

Palántázó Anyavállalkozó születik Program – Szüreti évzáró Fesztivál

Mikor: 2022. június 18. 09:00-16:00

Hol: Online – Zoom linken keresztül

Házigazda: Mother Nature – Anyatermészet Egyesület

Mi várható még a nyáron a Mother Nature Anyatermészet Egyesületnél?

A nyár sem teljesen a pihenésé,  bár a Palántázó Program csak októberben nyitja újra kapujait, addig sem áll le az élet a MoNa háza táján.  

A júniusi MoNa Piknik után, a nyári időszakban az Anyaklubok folytatódnak havi rendszerességel. Illetve a MoNa Ukrajnáért Anyáktól Anyáknak Alapban résztvevő nyertes pályázatok támogatása, segítése is folyamatos a nyár folyamán.  

Photo by olia danilevich