Van a nem túl konstruktív női-férfi játszmák között egy nagyon vicces játszma: a Férfi = Vendég a háznál játszma. Tudod hogy ez miről szól? És a férjed?

Ez a játszma az, amikor úgy csinál a veled egy háztartásban évek óta élő férfi, mintha csak beugrott volna vendégségbe.

Nem találja a cipősszekrényt, a szennyestartót, a szemetest. Pakolgatni kell utána, mint egy luxusszállóban a személyzetnek.
Nem tudja, hogy hol tartod az étkészletet és az evőeszközöket, a poharakat, ezért ki kell szolgálni.
Nem, főzni nem fog természetesen, hiszen ő Vendég, nem is ismeri a konyhádat.
Miután jóllakott, feláll, hiszen ő Vendég az éttermedben, majd a pincérek leszedik az asztalt és a konyhalányok elmosogatnak.
Ha innen indul megjelenni a nagyvilágba, akkor elvárja, hogy összekészítsd az aznapi outfitjét, vagy becsomagolj a bőröndjébe.
Természetesen nem tudja a mosógépedet kezelni, mivel hosszútávú vendég, így mosnod is kell rá.
Az, hogy tájékoztat, hogy mikor érkezik hozzád, igazából extra kedvesség a részéről, nem tartozik bejelentési kötelezettséggel, hiszen ő a Vendéged, akkor jön-megy, amikor kedve tartja.
Kicsit zokon veszi, ha nem állsz azonnal, mindig rendelkezésre. Értetlenül néz, hogy mi más dolgod lehet, minthogy most azonnal szertartásosan fogadd érkezését, vagy elkísérd erre a nagyszerű programra, amit most talált ki. Nem érti, miért nem tudsz elkészülni három gyerekkel teljes menetfelszereléssel olyan gyorsan, mint ő egymaga, aki még közben a világ folyásán is elmélkedett. Persze jól megvan rólad a véleménye, ha nem vagy elég szórakoztató társaság.
Nagyon, de nagyon megsértődik, ha megkéred egy apró, ház körüli szívességre, úgy néz rád, mintha te teljes mértékben visszaélnél a helyzettel.

Ez a szerepjáték vicces ugyan, de borzasztóan romboló hatású a párkapcsolati dinamikában

Ha tiéd a végtelen vendéglátó szerep ebben a felállásban, akkor lehet, nem is találod túl viccesnek.

De ha te egy otthon-vendégeskedő vagy, akkor sem lesz ez jó Neked hosszú távon! A feleségedben ugyanis a következő játszódik le, miközben Te vendégeskedsz, akkor is, ha ezt nem mondja, akkor is, ha nincs tudatában:

Előbb-utóbb fel fogja magának tenni a következő kérdést, és hidd el, ebből a kérdésfeltevésből nagyon, de nagyon rosszul fogsz kijönni, bármi is lesz az eredménye. Jobb ezt megelőzni, komolyan.

Tehát, előbb-utóbb felmerül benne a kérdés, hogy:
Ha itthon Vendég vagy, akkor vajon hol van az Otthonod????

Az első válaszlehetőség, hogy van valakid, és ott vagy Otthon és nem itt. Ezt nem kell ragozni, hogy a kiábrándultság Benned, mint férfiban milyen mértékű ebben az esetben.
Ha erre nem a válasz, akkor talán az irodádban vagy Otthon. Ha az irodád az otthonod, akkor Te tulajdonképpen homeless vagy. Máris hatalmasat esett az ázsiód a feleséged szemében, bármekkora nagy ember vagy, egy senkivé váltál.
Ha erre is nem a válasz, akkor viszont uramatyám az anyukádnál van az Otthonod! Azaz Te gyerek maradtál, tehát teljesen alkalmatlan vagy igazából férjnek. Egy nő nem szeretne még egy gyereket a férfi személyében, van neki már éppen elég.

Ha egy nő azt tapasztalja, hogy az élettársa vendégként van jelen a háznál, minden esetben elindul a kiábrándulás, a bizalomvesztés a férfiban, mert a nő azt szereti, ha a férfi képben van, ura a helyzetnek, ha képes átlátni a dolgokat, ismeri a terepet, mert ettől érzi biztonságban magát, ettől érzi Férfinak a férfit.

Ha úgy érzed, nem becsül a feleséged, akit imádsz, akkor érdemes lehet elgondolkodnod, hogy vajon adhattál-e okot arra, hogy felmerüljön benne ez a kérdés.