Ha nem egy óriási karácsonyfára akarjuk költeni a család összes ünnepekre szánt pénzét, akkor egyáltalán nem ördögtől való elgondolkodni egy akár sokkal kisebb fenyőfán. Hidd el, a kicsi karácsonyfa is lehet álomszép.

Ha esetleg azon izgulnál, hogy mit szólnak a gyerekek a kisebb méret miatt, ne tedd, hiszen ahogy Larry Wilde mondta:

„Soha ne aggódj a karácsonyfád mérete miatt! A gyermekeid szemében legalább 10 méteresnek tűnnek.”

A kis fával óvod a környezetet is!

Már egyre több helyen vásárolhatsz gyökeres fát, amit – ugyan kevesebbért, mint vetted, de – visszavásárolnak az ünnepek után az eladók, vagy le lehet vásárolni a fa árának egy részét. Így nem csak a fa menekül meg a kivágástól, hanem a pénztárcád is jó pár ezer forint kiadástól. Ha pedig karácsony után együtt viszitek vissza a gyerkőccel a kis fenyőt, azzal neki is jó példát mutatsz.

Dobd bele a kis fenyőt valamibe!

A gyökeres fa cserepét ugyan körbetekerheted valami szép anyaggal, vagy csomagolópapírral is, netán ráhúzhatsz egy vászonzsákot, de sokkal jobban néz ki, ha beleteszed valamibe.

Lehet az egy óriás kaspó, egy nagy kosár, de még egy fémből készült vödör is. Próbálkozhatsz több mindennel, amíg meg nem találod az igazit.

(Itt még több ötletet találsz.)

Tedd fel a fát egy szánkóra, hogy magasabban legyen!

Persze nem feltétlenül szánkó kell a fa alá, lehet az akár egy kis asztal is, vagy egy-két faláda, a lényeg, hogy így megemelve nagyobbnak fog tűnni, mint amekkora. Arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatós lesz a látvány.

Díszítsd fel kedved szerint!

Díszítheted a fát bármivel, de arra azért figyelj, hogy ne legyenek aránytalanul nagyok a díszek a méretéhez képest. Mi szeretjük a természet kincseiből készült karácsonyfadíszeket, szeretjük a minimalista fát is, de ha a gyerekkorunkra gondolunk, akkor előkerülnek a mindenféle színű és formájú díszek is. A többi már csak rajtad múlik.

A kis karácsonyfa illata lengje be lakásotokat és hozzon sok boldogságot nektek!


További karácsonyi tartalmainkat keresd a MUM PARK KARÁCSONYI KÜLÖNSZÁMÁBAN!

Kattints a képre, és lapozd át a karácsonyi kiadványunkat!
❤ Ez a mi karácsonyi ajándékunk az olvasóinknak. ❤


Kiemelt kép: Gustavo Fring Képek: Leeloo Thefirst, Lina Kivaka, Sanvie, Ramona Heijns, Karolina Grabowska

Ez is érdekelhet: