Mi lenne, ha a rohangászás helyett inkább egy csendes, békés, töltődős programot választanál a hétvégére?

Idén valahogy mindenki extrán fáradt december közepére, az anyukák pedig különösen. Húzós időszak van mögöttünk, és nem szerencsés, ha teljesen kifáradva próbáljuk átvonszolni magunkat az éven.
Ezért mi lenne, ha kihúznánk néhány dolgot a listánkról és azok helyett feltennénk végre MAGUNKAT.

Önzés? Egy frászt. Úgyis mindig azt halljuk, hogy „ha anya jól van, mindenki jól van”.

Hát legyünk jól. Pihenjünk egy jót az ünnep előtt, úgy tudunk igazán ünneplőbe öltözni, ha ki tudunk kapcsolódni, fel tudunk töltődni. Ezért vásári rohangászás helyett pihentető programokat ajánlunk advent utolsó hétvégéjére. Válogassatok, vigyetek magatokkal fáradt sorstársakat, mert lehet, hogy csak annyi kell, hogy valaki megfogja a kezüket.

….

Karácsonyi telihold nidra

Vezeti: Gáborjáni Réka
Dátum: 2021. december 19.
Online

A programról bővebben Réka oldalán tájékozódhatsz.

“Téli Napfordulókor, az év legsötétebb időszakában a fényt idén a Telihold hűvös lámpásának segítségével kereshetjük.
Évek óta tartok karácsonyi Nidrákat. Ezek mindig varázslatosak, és talán még a gyerekkorba is visszavisznek, ahogy Nidra anyánk karján ringva téli, termékeny szunnyadásba hullhatunk, és a múltból a jelenbe, a fáradtságból az életbe álmodhatjuk magunkat.”

(Forrás: gaborjanireka.com)

Ünnepi ínyenc vega főzés – A Solan Női Kör következő programja

Vezeti: Tari Teréz
Időpont: 2021. december 19. 16:00-19:00
Helyszín: Budapest, 11. kerület
Bővebb információ az esemény Facebook oldalán

Ünnepre hangoló ínyenc, vega, karácsonyi menüsorral várunk Benneteket Terivel!
* Leves: Fehér zöldségkrém leves, fehér borral és fehércsokival
* Főétel: Quinoa saláta, grillezett édesburgonya, narancsos vingerette mártás, zöldségfasírt, kapros juhtúrós töltött gombafejek
* Desszert: Aszaltszilvás gesztenyetorta

„Ha keresed azt, amitől ünnepivé válhat benned a táplálás szándéka, vagy csak szeretnél megpihenni advent negyedik vasárnapjának délutánján egy olyan női körben, ahol beszélgetéssel, illatokkal, ízekkel, közös főzéssel, majd az együttlét záróakkordjaként egy olyan menüsor elfogyasztásával koronáznánk a sötétség tetőzésének előestéjét, amely akár ötleteivel inspirálhatna Téged-GYERE!

Ha megengedhetsz magadnak egy barátságos délutánt s egy vagány, vega vacsorát, akkor is jelentkezz; mert addigra nőként már minden bizonnyal Te is hordozod azt, amitől ünnep a Karácsony.
Ezen a délutánon szó lesz még hagyományról és változásról, ajurvédáról, konyhában készíthető ajándékokról, egész-ségről, női feladatokról-mert hiszek abban, hogy együtt könnyebben találhatjuk meg s felfedezhetjük fel újra a helyünket és a szerepeinket a karácsonyra való készülődés végső hajrájában!” Teri

Lelki Kávé a Léleknevelés Gyermekközpont szervezésében

Vezeti: Szántó-Külitsné Rácz Mónika gyermekszakértő
Időpont: 2021. december 18. szombat 14:00
Helyszín: Műterem Kávéző Budapest
Bővebb információ az esemény Facebook oldalán

„Fogadd el a sütiket az élvezhetőbb élményért!
Válassz mellé egy különleges kávét, és egy egyedülálló, innovatív Lelki Kávét is kapsz, melynek hatása életreszóló lesz!Budapest egyik legjobb kávézója biztosít helyet a Léleknevelés szellemiségében történő beszélgetésnek, melynek témája a SZÜLŐI FÉLELMEK!
Hogyan tudod leküzdeni őket, hogyan élhetsz nyugodtabban, boldogabban gyermekeddel együtt?Hogyan hozhatod ki gyermekedből legjobb verzióját?
Ha kíváncsi vagy, gyere el, lélekszeretettel várunk, kellemes karácsonyi hangulatban, kötetlen beszélgetéssel, udvarias kiszolgálással, barátságos légkörben.”

Relaxáció a női gyakorlásban – Női jóga műhely

Vezeti: Juhász Sarolta, Őrség Jóga
Időpont: 2021. december 18. szombat
Online
Bővebb információ az esemény Facebook oldalán.

„Megtalálni a ritmust, áramolni a változással a változásban, tudni az idejét a visszahúzódásnak, az aktív kiáralmlásnak vagy épp csak sejteni az idejét egyiknek, másiknak. Út az aktivitásból a pihenésbe, erre hangolódunk ebben a hétvégi gyakorlásban.
Kisbabaként még oly könnyedén csusszanunk az alvásból az ébrenlétbe, ébrenlétből az alvásba, aztán ahogy növekszünk, és az idegrendszerünk “behuzalozottabbá” válik, annál nagyobb utat kell ehhez megtanulnunk. És ez ténylegesen egy tanulási folyamat. Ebben fontos útjelzők a rítusok, ahogy feltételes reflexeket kialakítva kísérjük önmagunkat az éber tudatállapotból az alvásba. Fények, hangok, meleg, légzéstudatosság, gondolataink elcsendesítése, lelassulása, a figyelem befelé terelése szelíden, érezni magunkat, belakni a testünk, otthon lenni önmagunkban – mind-mind eszközei a relaxációnknak. Ahol egyszerre éberen és mégis az alvás ellazultságával adjuk meg önmagunknak a háborítatlanság regeneráló hatását.
Mindezt a szívünkbe helyezve. Ismét könnyed mozgásokkal előkészítve, az egyszerűségnél maradva.
Várlak szeretettel.”Sarolta

Ünnepi jóga műhely Katival – a Szív egészsége

Vezeti: Strahl Kati – FinOM Yoga
Időpont: 2021. december 19. 10:00-13:00
Helyszín: Mantra Jógastúdió, Budapest
Bővebb információ az esemény Facebook oldalán.

„Ünnepi jóga műhely – A SZÍV egészsége

Advent aranyvasárnapján testünk egyik legtitokzatosabb részével foglalkozunk mélyrehatóan, feldobva életünk talán legnagyobb kérdését – mitől is dobog a szívünk? A karácsony előtti nagy készülődésben egy jógikus élmény-workshop keretein belül szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy kicsit megpihenjünk az izgő-mozgó hajsza közepette és felszabadítsuk szívünk terét.
Finoman energetizáló jógával fokozzuk az ünnepváró hangulatot, megismerjük a szív ájurvédikus megközelítését, egy-egy szívre ható mudrával és mantrával, valamint néhány releváns, mindennapi praktikával kibővítve.
Mindezt sok mozgással: a mellkas tágításával, a tüdő és szív terének megnyitásával, a gerinc és a csípő mobilizálásával.
A tematika adja magát: hit, remény, születés, megbocsátás, ajándék, öröm.
És természetesen az a szavakkal kifejezhetetlen fogalom, ami nem kerül semmibe, nincs súlya és örökérvényű. Az, amitől az ember szeme fényleni kezd, a lelkébe melegség költözik, s a kérdésekre megérkeznek a magától értetődő válaszok.”


Photo by freestocks on Unsplash