Olyan kislányos programot keresel, ahol nincs se tömeg, se túl sok inger? A Balaton környékén vagytok éppen? Akkor irány Zalakaros! Nem, nem a fürdő, mellette rejtőzik ez kicsi, barátságos tanösvény.

Sose gondoltam volna, hogy hajlandó leszek sokat utazni egy szobor miatt ami nem művészettörténeti jelentőségű. De amikor évekkel ezelőtt terveztük a nyaralást, és kisgyerekkel is bejárható, nagyon rövid tanösvények között keresgéltem, felbukkant egy tündér. És ez a tündér – aki amúgy egy szobor -, egy csapásra az életünk részévé vált. Azóta minden évben (időnként többször is), meglátogatjuk Tőzikét.

Egy kicsi, de igazán takaros tanösvényen lakik Zalakaroson, a fürdők mellett, és mégis egy teljesen más világban. Nyáron is hűsítő égerliget, borostyánnal, sárgarigókkal, galambokkal, tél végén tavaszi tőzikemezővel, természetesen. Minden információ a játékos táblákról leolvasható, a játékok tekerhetők, forgathatók, a gyerekek nagyon szeretik. (Némelyikre már ráfér a felújítás, bízom benne, hogy ez tavasszal meg is történik majd.)

Amellett, hogy megnyugtató a hely, a lányok öröme minden utazást megér. A Tőzike-látogatás előtt, alatt és után is olyan izgatottak és boldogok, hogy az ránk is átragad. És már mi is majdnem úgy várjuk a következő kirándulást, mint a gyerekek.


Praktikus információk:

Megközelítés: Éger tanösvényként szerepel a Google Maps-en, egy hátsó parkolóból a játszótéren át lehet eljutni a ligetbe.

Amiért különösen szeretem: kevés ember, zéró kontakt (és zéró büfé és zéró wc, bár utóbbi elvileg van a közelben, de mi még találtuk meg.)


Fotók: Nóra

Tags :