Fény derül az igazságra. Újjászületünk hitünkben. Tiszta lelki-szellemi tanítások juthatnak el hozzánk. A Nap továbbra is a Halak cikkelyében, a Vízöntő jövőbe ömlő vize és a Halak csillagkép visszaúszó halának fonala alatt halad. Elvonulás, összegzés, töltődés ideje van. Most alkalmunk adódik lezárni, lekerekíteni dolgainkat, mielőtt elindul az új sorskör – március 20., a tavaszi nap-éj egyenlőség után. Éljünk hát a lehetőséggel.

Múltbéli feladatok, lehetőségek, tehetség visszatérését is tapasztalhatjuk, miközben már a jövőnek készítünk tiszta teret.
Az egész hetet meghatározza a Nap Jupiterrel és Neptunusszal alkotott együttállása. Cselekvés, önazonosság, szeretetegység, hit, igazság – a jövőért… ezek a kulcsszavak.
Szintén továbbra is érezhető az előző héten kiteljesedett Mars-Vénusz-Plútó együttállás, mely a sorsfordító szerelem, az önmeghaladás, a teljes transzformáció üzenetét hozza el.

Heti Holdnaptár

A Hold a héten növekszik. Tápanyagok beépítésének, felépítésnek, gyarapodásnak van itt a ideje. A hét a Bikában indul, kedvező lehet az anyagiakkal foglalkozni, kertészkedni, kicsit kényeztetni magunkat.
Kedden este lép át az Ikrekbe, mozgékonyságot, élénkülő kommunikációt, tanulási kedvet hozva. Péntek reggel érkezik a Rákba – otthonunkkal, családi ügyeinkkel, múltidézéssel most a legjobb foglalkozni. Előtérbe kerülhet a gondoskodás.
Vasárnap este az Oroszlánba lép, így a jövő hét elején is a nagyvonalú szeretet és életünk uralása kerül előtérbe.

Csillagüzenetek, bolygó fényszögek

HÉTFŐN a Jupiter együttállásban a Nappal, eléri az Achernart, az Eridanus folyó végét jelölő csillagot.
Az Eridanus a beavatás útja, mely „fordítva” folyik: az égi, és nem a földi irányba. „Hétköznapi síkon ez úgy látszódik, mintha a »normális gondolkodással« ellentétesen cselekednénk, gondolkodnánk. (…) Amikor ráébredünk saját valódi »fényeredetünkre«, akkor a sorsunk iránya valóban megfordul! Ez az út már nem az egót építi, hanem a belső »lélekszikrát«.”(Paksi Zoltán: Égi utak csillagüzenetei) Ezzel egy időben Nap és Jupiter együtt haladnak a Főnix és a Hattyú csillagai alatt.
Életünk urává most úgy emelkedhetünk, ha van elegendő hitünk és cselekvő erőnk. Fény derül az igazságra. Újjászületünk hitünkben. Tiszta lelki-szellemi tanítások juthatnak el hozzánk. Az újjászületés, felemelkedés és megújulás pontjához értünk.” (Paksi Zoltán). De mindez csak úgy tud megvalósulni, ha valóban éljük e minőségeket, ha teret engedünk nekik. Általunk.
És ott van a Pegasus is, a mesebeli táltos ló. A fény szimbóluma. Először gebe volt, parázzsal kellett etetni (Csikó), de most már felszárnyal, és megkérdezi: „Mit parancsolsz, édes gazdám? Hová vigyelek? Milyen gyorsan szálljunk?” S te repülhetsz vele (a saját erőddel, ha van már) gyorsabban, mint a gondolat, három világon (alsó, középső, felső) át.
Én ezt az égi történést szépnek, fontosnak, nagyszabásúnak látom. Éljünk vele. De nem fog mindenkinek megnyílni, csak annak, aki már dolgozik magán. (Vagy legalább elkezdi itt és most.)
És itt még nincs vége. Az együttálláshoz csatlakozik ugyanis a Neptunusz is (a Nappal majd vasárnap lesz egzakt).

A szeretet bölcsességéből születő legmagasabb harmónia. Erre van most lehetőségünk.

Ehhez persze le kell szállni a lélek mélyére (Neptun) és a szeretet fényével bevilágítani azt (Nap), majd a szeretet bölcsességével átölelni, amit ott találunk (Jupiter). Bagatell, nem igaz?
(Utoljára 2009. december 21-én volt Jupiter-Neptunusz együttállás, 1997. januárban pedig a Vízöntő Uránusz is csatlakozott a Nap-Jupiter-Neptunuszhoz a Bakban.)

KEDDEN Mars, Vénusz, Plútó együttállása eléri az Altairt, a Sas legfényesebb csillagát. Ugyancsak a szárnyalás és rálátás üzenetét, a táltos útjának üzenetét, a szakrális szerelemben való összeolvadás (önmagunkon belül elsősorban, majd társunkkal) üzenetét, a teljes transzformáció és gyógyulás üzenetét hozza. Akinek van füle, hallja, és legalábbis próbálkozik. A szabad választás lehetősége továbbra is adott.
(Mars-Vénusz-Plútóról bővebben itt és itt írtam.)
Este a Hold az Ikrekbe lép.

SZERDÁN a Nap a Fum al Samakah csillag terébe ér. Ez a Halak csillagkép visszaúszó halának szája. Amikor a Nap idekerül, vagyis belép a Halak csillagkép energiaterébe, aktuálissá válik lelkileg-szellemileg is a sorskörök lezárása.

Némiképp felfeslik, elcsitul az egó, hogy egy magasabb minőségnek adja át a helyét. Annak van kiemelt ideje, hogy a szeretet erejét lehozzuk a mindennapokba.

Visszatérő feladatokkal, lehetőségekkel találkozhatunk, s ezek megoldására a múltból (akár előző életekből) visszatérő képességek jelenhetnek meg. Itt az ideje átszeretni, amit eddig még nem sikerült.
Bár a Jupiter még nem ért ide pontosan, a Nap őt is magával húzza e térbe, és ez már a hit, a belső bölcsesség és igazság témáiban is elhozza a fentieket. Minden eddiginél kiemeltebb a meditáció és ima szerepe, és ez így is marad hosszú ideig.

CSÜTÖRTÖKÖN a Merkúr az Uránusszal alkot kvintilt, s érdemes az álmokat is figyelni, mert mindez 00:40 környékén lesz pontos. Zseniális ötletek, sugallatok, megértések, rálátás napja van. Túllátva az anyagi világ sűrűségén, a transzcendensbe nyerhetünk bepillantást. Bátran használjuk ma érzékeinket arra, hogy e folyamatot hatékonyabbá tegyük (pl. művészetekkel).
Kora hajnalban a Merkúr a Halakba lép, mostantól nyitottabbak lehetünk az Egység titkainak beavató tudására.

PÉNTEK reggel a Hold a Rákba lép.

SZOMBAT délután a Merkúr a Fomalhautot éri el, mely a Déli Hal legfényesebb csillaga. Általa egység, a bőség, a mély érzelmek hozhatók le a Földre. (Tehát nem megjelenik csak úgy magától, hanem megnyitom magam, teszek érte, s akkor láthatom.)

VASÁRNAP pontosodik be a Nap és a Neptunusz együttállása.
Kora délután a Merkúr a Denebbel találkozik, tiszta szellemi üzeneteket foghatunk a Hattyú csillagteréből.
Este a Hold az Oroszlánba ér.

Csillag Enikő, spirituális konzulens

További írások a szerzőtől itt: https://magikusno.wordpress.com/blog-2/
Facebook: https://www.facebook.com/magikusnoutja/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChR9wCpkH_hwlAbWzDRTucQ

banner

Photo by: pixabay.com