Január nálunk Jutalomhónap, minden anya a töltőre!


Sokféle töltő létezik, de felraktad-e magad már a víztöltőre?
Az anyák sokféleképpen képesek magukat elhanyagolni, de az „elfelejtettem inni” ennek egy elég gyakori formája.


Veled is gyakran előfordul, hogy este jut eszedbe először az, hogy szomjas vagy, akkor pedig már nem iszol, mert nem szeretnél egész éjjel kijárni a fürdőbe? Veled is előfordul, hogy egész nap nem iszol a kávén kívül semmit?Veled is előfordul, hogy amikor innál, akkor ültél épp le először aznap, és nincs erőd felállni, hogy hozz magadnak egy pohár vizet?


Vízkereszt, vízöntő, a , a jég ebben az időszakban, mind azon vannak, hogy felhívják a figyelmedet arra, hogy víz, víz, víz.


Azt, hogy miért fontos inni eleget, hidratálni a szervezetedet a saját egészséged érdekében, azt nem is részletezem, ezt mind tudjuk, de hogyan is lehetne tényleg inni, ha nincs semmire időd?


Nekem ami bevált:
Tipp 1. Nem pohárból iszom, hanem egy félliteres befőttesüvegből, egy szépből természetesen. Így sokkal jobban tudom követni, hogy mennyit ittam vagy nem ittam. Poharanként számolva én már délelőttre elvesztem a fonalat, a félliteres üvegemmel tudom, hogy háromszor-négyszer kell kiinnom egy nap. Ezt képes vagyok a legnagyobb ciklon közepette is fejben tartani.
Tipp 2. Reggel első dolgom a konyhába érkezve, hogy 1 adagot megiszok. Ezzel már az „egész nap nem ittam egy kortyot sem” megoldva. Ha innentől elfelejtkezem az egészről egész napra, akkor sincs már akkora nagy baj.
Tipp 3. Miután kiittam az első fél literemet, azonnal meg is töltöm újra valami finom herbateával, olyannal, amit öröm inni. Akkor is jóízű, ha kihűl, akkor is jóízű, ha benne felejtem a filtert, és szívesen nyúlok majd érte, amikor meglátom. Ezzel jó esetben ebéd előtt végzek.
Tipp 4. Ebéd után újratöltöm az üvegemet, és nagyon boldog vagyok, ha estig meg is iszom.
Tipp 5. Segít, ha van valamilyen gyerekes program, amelynek része az ivás. Például mi nagyon szeretünk délután teázgatni, olyan angolosan, itt legalább egy csésze folyadékkal szintén biztosan beljebb lehet kerülni.

Neked milyen bevált hidratálós tippjeid vannak?

Tags :