Nyári hygge-sorozatunk első részében a természetről volt szó, most pedig következz TE, azaz csak te!

A hygge szerves része, hogy társaságban legyünk, ám része az is, amikor csak egyedül létezel, és úgy töltődsz. Nagyon jól tudom, hogy anyaként nem könnyű időt csenni magadnak, de ha te fel vagy töltődve, akkor a család is sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz. Pont ezért próbálj ki az alábbi hygge tevékenységek, vagy éppen nem tevékenységek közül néhányat, és csak figyeld meg a hatást! Érdekes, hogy ezek az apróságok mennyit jelentenek az életünkben.

Olvass egy könyvet a függőágyban

Természetesen nem kötelező a függőágy és hogy kint a szellő simogassa az arcodat. Fekhetsz nyugágyon, matracon, kanapén, vagy az ágyadban is, a lényeg hogy kényelmesen legyél és hogy a könyv teljesen kikapcsoljon.

Alkoss!

Főzz be lekvárt, fermentálj, fess, kézimunkázz, fotózz, fűzz gyöngyöket, agyagozz, vagy szépítsd a lakásodat! Szárnyaljon a képzeleted!

Viselj természetes anyagokból készült ruhákat

Fontos, hogy csak természetes anyagból készült ruhákat viselj. Nem csak egészségesebbek, de komfortosabbak is műszálas társaiknál. Hordj pamutot, lent. Ha teheted, cseréld le az ágyneműdet is!

Telefon és laptop nélkül

A MUM Parknál július az offline hónap, amikor megpróbáljuk távol tartani magunkat a laptopoktól, tabletektől, sőt még a telefonoktól is. Töredelmesen bevallom, hogy nekem ez egyáltalán nem könnyű, de azért nem lehetetlen küldetés. Egyértelműen megéri próbálkozni.

Ha csak pár órára offline tudsz lenni, már meglesz a pozitív hatása. Persze minél többet töltesz a laptopod és telefonod nélkül, annál gondtalanabb leszel – és ezekben a kusza időkben tuti, hogy rád fér egy kis gondtalanság.

Óra nélkül

Próbáld ki, hogy nem nézegeted egy napig az órádat. Akkor eszel, amikor megéhezel, akkor fekszel, amikor álmos vagy.

Figyeld meg az apróságokat!

Ne csak úgy egyél, hanem lassan élvezd ki az ízeket. Figyeld meg az illatokat, az anyagok tapintását, a madarak énekét. Állj meg egy picit, és vedd észre, hogy mi van körülötted. Vedd észre az apróságokat!

Hallgass zenét!

Hallgass olyan zenét, amit nagyon szeretsz. Ha éppen nincs ötleted arra, hogy mit hallgass, akkor a Spotify-on is találsz sommerhygge válogatásokat.

Sikeres próbálgatást, szép nyarat! NEKED!


Kiemelt kép: Vaibhav Kashyap, fotók: pexels