Valahogy augusztus végén, ahogy megkapják a gyerekek a tankönyveket, mindig felbukkan bennem is a tanulási vágy. Anyaként persze sokkal kevesebb idővel tudunk gazdálkodni mint hajdanán, ezért jó alaposan át kell gondolni, hogy mibe is vágunk bele.

Szerintem azok a képzések a jók, amik:

  • anyabarátak – figyelembe veszik, hogy mennyi mindentől függ, hogy épp hol és hogyan tudok figyelni
  • pótolhatóak, nincs dráma, ha egyszer-egyszer hiányzunk az órákról
  • elfeledtetik az időt, a külvilágot, a mindenféle gondokat, buborékként működnek
  • amiknél az jut az eszembe, hogy „miért nem ezt tanultuk a suliban?”
  • és amiknél az jut az eszembe, hogy nahát, ezt a tudást rögtön tudom alkalmazni a családtagjaimnál.

Most induló képzések:

Néhány 2022 szeptemberében induló képzést gyűjtöttünk ide, válogassatok bátran, kinek-kinek vérmérséklete, kedve és érdeklődési köre szerint.

1. Női jóga terapeuta képzés

A Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde vezetésével induló tanfolyamról már írtunk korábban. Nem véletlenül, mert ez az egész női életet átfogó, ayurvédát, jógát, magyar hagyományokat, boldogasszonyokat és megannyi tudást ötvöző két és fél éves képzés bizony olyan, ami minden nőnek a javára válik.
Bővebb infó: https://kny.hu/kny/noi-jogaterapeuta-kepzes és https://anaya.hu/events/noi-joga-terapeuta-kepzes/

2. Szertartások és rítusok

„Léteznek kapuk, belépő és kilépőpontok, egy új életszakaszba, új lehetőségekbe.” – írja Kornhoffer Tünde az anaya.hu oldalán. A szertartások és rítusok az életünk részévé kellene hogy váljanak újra, hogy újra kapcsolódni tudjunk. Hogy be tudjunk lépni egy új életszakaszba, és hogy le tudjuk zárni az előzőt.

A közel egy éves képzésen lesz szó többek között a tértisztításról, a ballagásról, a gyermekágyas rítusokról, a vérmisztériumokról és a gyászról is.
Bővebb információt a képzéssel kapcsolatban itt találsz: https://anaya.hu/2022/07/06/szertartasok-es-ritusok/

3. Ayurvédikus masszázsok az egész családnak

Az Ayurvédia Oktatási Központ 2022 szeptemberében is széles tanfolyamkínálattal várja a tanulni vágyókat. Indulnak egészen rövid és hosszabb, akár egy éves képzések is. Tanulhatunk talp- és fejmasszázst a családunk nagy örömére. Vagy babamasszázs oktatókká is válhatunk – és ez a képzés akkor is megéri, ha végül csak a saját babánk masszírozása mellett maradunk.
Bővebb információ a képzésekről: https://ayurvedaoktatas.hu/

4. Immunerősítés az öt elem konyha trükkjeivel és KicsiVúval

Oda vagyunk az öt elem konyháért és KicsiVú tanfolyamaiért. Minden évszakra és élethelyzetre találhatunk nála hasznos információkat, és mindig akad egy éppen induló tanfolyam, amit pont tudunk használni a családunk táplálása során. Most pedig, hogy indul az ovi, suli, és rettegve várjuk az első betegséghullámot, senkinek nem kell magyarázni, hogy milyen hasznos lehet egy immunerősítő tanfolyam.

Bővebb információ: https://5elemkonyha.hu/immunerosites/

5. Virtuális asszisztens képzés

Anyaként a virtuális asszisztensi munka igazán csábító lehet azoknak, akik szeretnének rugalmas munkaidőben dolgozni, szabadon gazdálkodni az idejükkel, könnyebben ellavírozni a munka-család-háztartás tengelyen. Ha kíváncsi vagy, hogy mi ez az egész, milyen képességek kellenek hozzá, milyen előnyökkel és milyen kereseti lehetőséggel jár ez az újhullámos munkaforma, mindenképp olvasd el a Smart Angel alapítójával, Várhegyi Orsival készült beszélgetésünket.

A Smart Angel szeptemberben induló képzéséről bővebb információt itt a Smart Angel Karrier oldalán találsz.


Photo by ROMAN ODINTSOV, by Ksenia Chernaya, kiemelt kép: by Andrea Piacquadio