Úgy néz ki, hogy ezen a hétvégén már bátran kimehetünk a szabadba. Persze nem csak a természetjárókra, hanem a fázósabbakra is gondoltunk. Íme a hétvégi MUM Park családi programajánló!

BUDAPEST

A varázslat mesterei – Nagy bűvészek kicsiknek, Klebelsbeg Kultúrkúria, április 9.

Magyaroroszág legkiválóbb gyermekbűvészei egy színpadon! Látványos mutatványok, hihetetlen trükkök – kihagyhatatlan lehetőség a különleges élményeket kereső családoknak.

Húsvéti készülődés a Várkert Bazárban, április 10.

Húsvétra hangolódó színes családi programokkal, kézműves foglalkozással, koncerttel és bábszínházzal vár kicsiket és nagyokat a Várkert Bazár. A programok regisztráció nélkül, ingyenesen látogathatók.

Irodalmi Kavalkád, Akvárium Klub, április 9.

Egynapos, összművészeti kavalkáddal ünnepli a költészet napját a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a POKET. Április 10-én a belvárosi Akvárium Klubba és az előtte lévő térre költöznek a művészetek, hogy izgalmas és változatos programot kínáljanak minden korosztálynak.

BALATON

Tisztább félszigetért! – szemétgyűjtő nap, Tihany, április 9.

Az Önkormányzat, a helyi intézmények és a civil szervezetek ebben az évben is megszervezik a hagyományos tavaszi szemétgyűjtő akciót, és ehhez az akcióhoz várnak mindenkit, aki úgy gondolja, hogy tevékenyen szeretne részt venni a félsziget szépítésében, megtisztításában.

A gyűjtésben megfáradt résztvevőket vendégül látják utána ebédre, frissítőre a Bujtor István Szabadtéri Színházterületén, a Levendula Klub (Tihany, Major utca 65.) előtt. A szemétszedéshez zsákot, kesztyűt természetesen mindenki számára biztosítanak.

Húsvéti Családi Nap, Keszthely, április 9.

Hogyan készültek régen az emberek az ünnepre, mi kerülhetett az asztalra? Hogyan és miért festettek hímestojást, illetve milyen más tojásdíszítési technikákat ismerünk? Egyebek mellett ezekre a népszokásokra utalva tart családi napot a Balatoni Múzeum. A gyerekek megtekinthetik néprajzi látványtárunk értékes hímestojás gyűjteményét és a foglalkozás végén ők maguk is készíthetnek hasonlót.

Kézműves foglalkozás programja: tojás díszítése különböző technikákkal fonalból bárány készítése húsvéti díszek, dekorációk. A program ingyenes.

Madárpark nyitónap a Festetics-kastélyban, Keszthely, április 9.

Ha meguntátok a tojásfestést, akkor látogassatok el az aznap nyíló Madárparkba is. Sőt, kezdhettek ott is!

ORSZÁGOS

Csokoládé és Édesség Fesztivál, Szeged, április 9-10.

A Szegedi Városi Sportcsarnok két napig csak az édesség, a csokoládé és családi szórakozás színtere lesz. Ha csak egy valaki édesszájú a családban, akkor már megéri ellátogatni oda.

Egregyi Sokadalom, Magyaregregy, április 9.

Az Egregyi Sokadalom családias vásár, sok-sok szeretettel fűszerezve. Egy olyan hely, ahol együtt van a kézművesség, a gasztronómia és a művészet! Színes kavalkád, bográcsos étel, házi kenyér, kézművesek, arcfestés és kreatív foglalkozás vár mindenkit!

Mátra túra gyerekkel: Tiszta Mátráért hulladékgyűjtő túra, április 9.

Úgy látszik, nem csak Tihanyban kél el a segítség, a Mátrában is szükség van a szemétszedésre. A Kékes Turista Egyesület a Mátra turistaútjainak karbantartását vállalta el, hogy legyen hová mennünk, ha arra vágyunk… Várnak mindenkit, aki szereti a természetet és szeretne tenni is érte valamit!

Jó szórakozást! 🙂

Ha nem tudtok, vagy nincs kedvetek kimozdulni, akkor fermentáljatok, vagy süssetek, főzzetek valami finomat a Már megint a konyhában rovatunk receptjei alapján.

Kiemelt kép: Egyeri Sokadalom Facebook-oldala