Minden hónap tartogat valami meglepetést, és ez sem volt kivétel. Egymás kérdésein és válaszain át egy hónap alatt komoly felfedezéseket tudunk tenni a saját életünkben.

Amikor elkezdtük megnézni anyaságunk sokszínűségét, egyszerre azt vettük észre, hogy ömlenek a szerepek, a feladatkörök. Persze ha már aludtunk kettőt egymás után, mert amíg egybefolyik éjjel és nappal, nincs mit tenni, egy szürke massza az egész… És mi, lazán 19-re lapot húzva március elején lehúztuk a rolót is, hogy ez az önvizsgálati kaland még jobban üssön.

A szerepkonfliktusok olyan mértékben tudják felemészteni az életünket, olyan mértékben ki tudnak billenteni az érzékeny egyensúlyunkból, hogy az már frankón egészségtelen. Mit lehet tenni? Hátralépni. Rendet rakni, átnézni, átgondolni, és bizony lecsavarni ott, ahol megvagyunk 60 százalékon is. (A 60 százalék többnyire már kettes, most legyen az is jó. Idevág az a remek kis mondás, hogy „A kettes a legjobb jegy, a többi csak szebb.”)

Úgyhogy elővettem egy mentális vezérlőt. Na nem ám valami bonyolult vezérlőt, hanem olyat, ahol csak fel-le kell huzigálni a kart, 0-100 között az egyes funkcióknál.

Maximalista vagyok és stréber is, de be kellett látnom, hogy tarthatatlan, hogy magammal szemben kriminális elvárásokat támasszak, így elkezdtem mindent lecsavargatni az oké határáig.

Mi lett belőle?

  • nem vagyok óvónéni. korábban megpróbáltam a mondókázós, csendkörös foglalkozásokat itthon, most meg se kísérlem. Vannak jól bevált saját trükkjeim, maradok azoknál. szerencsére a lányok már eljátszanak együtt – ez tényleg megtörténik, csak az első 2-2.5 évet kell féllábon kibírni…
  • nem főzök bonyolultat és olyanok vagyunk, mint a nyári tábor: minden héten fellépnek ugyanazok a sztárok, ráadásul hagyom, hogy a férjem is remekeljen.
  • óriási rendetlenség van itthon –> megyek hamarosan minimalista tanácsadásra, mert a cuccaink elpakolása helyett tudatosan szeretnék megszabadulni tőlük.
  • vállrándítok magamban, amikor a szobatisztulási kísérleteknek itt-ott nyoma marad. úgyis kárpittisztítunk nyáron.
  • szinte mindent a közös térben intézek. online iskolát is. bemásznak az ölembe a lányok, szaladgálnak, jönnek-mennek. már nem vonulok el azon görcsölve, hogy vajon minden rendben van-e itt. egy jó fejhallgatóval és ultramodern sokfelé figyelésemmel simán jelen vagyok egyszerre két helyen. 60 százalék.
  • még nem kezdtem el rendesen a böjtöt, majd húsvét után. ennyi kedvezményt adtam magamnak, a külső-belső rendrakás amúgy szerencsés egyszerre.
  • még nem raktam rendbe a kertet, hiába lenne itt az ideje. nekünk lesz a legkésőbbi retkünk, de lássuk be, én nem vagyok nagytermelő. még.

Nekem tetszik ez a lecsavarás, és a belső iránytű mentén való navigálás.

Na viszlát, március, tényleg sokszínű lettél! Most megyünk lenyugodni egy kicsit a zöld felé…


Kiemelt kép: by Andrea Piacquadio from Pexels
Photo by Dmitry Demidov from Pexels

Tags :