Minden kétséget kizárólag ma van apák napja. Ha te is olyan vagy, aki az utolsó pillanatra hagyja az ajándékok beszerzését, és még nincs meg az ajándékod az apukádnak, cseppet se búslakodj! Összegyűjtöttünk neked néhány olyan ajándékötletet, amit még ma sem késő beszerezni.

Legyünk együtt csak kettesben! – A minőségi idő

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a minőségi együtt töltött idő mennyire sokat ad mindenkinek és hogy pont ezért mennyire fontos. Egy jó beszélgetés, egy közös séta, egy kártyaparti, vagy akár egy társasjáték bearanyozza a napot és nemcsak az apukát tölti fel. Vehetünk mozi-, színház-, vagy koncertjegyet, majd utána, netán helyette elkölthetünk kettesben egy vacsorát szeretett édesapánkkal.

Fotó: blog.ever-pretty.com

Apa olvasd el, mennyire szeretlek! – Levél az édesapádnak

Ha kaptál már valakitől szívhez szóló levelet, akkor tudod, hogy ennél nincs is igazabb és szebb ajándék. Csak képzeld el apukád érzéseit, ahogy azt olvassa, hogy mennyire szereted. A levélben nosztalgiázhatsz is, megemlítheted, hogy mennyi mindent köszönhetsz neki és hogy ő a világ legjobb apukája. A lényeg, hogy személyes legyen a levél. Persze, ha nem szeretsz írni, akkor sincs veszve semmi, mert még egy csomó ajándékötletünk van.

Fotó: Pezibear, Pixabay

Apa nevess, tanulj, kapcsolódj ki! – Könyvek apáknak

Még nem késő elszaladni egy könyvesboltba, ahol remek apáknak való könyveket lehet levadászni.

McMenemy Márk: Daddy Cool

Ki gondolná, hogy Kiss Tibi, a rocksztár, egy Quimby-koncert után rohan haza a gyerekeihez? Vagy hogy Erdei Zsolt Madár ökölvívó-világbajnok esténként édesen altatót dúdol a lányának? Szabó Győző pedig nemcsak a színpad sztárja, hanem a kölyökzsúroké is? Jól ismert férfiak egészen új arcukat mutatják – titkos családi szokások, gyereknevelési tippek és szórakoztató történetek korunk legvagányabb apukáitól!

Boldizsár Ildikó: Mesék apákról

Boldizsár Ildikó ezúttal olyan meséket válogatott a kötetekbe, amelyek az apákról és az anyákról mondanak el megrázó, olykor valósággal sokkoló történeteket. Persze nem csak a rossz apákról és rossz anyákról esik szó: a történetek között számos olyan akad, amely a gyermekét a síron túlról is segítő, gondos anyákról, és a fiait méltósággal, emberséggel felruházó apákról szól. Minden fiúnak, minden lánynak, minden apának és minden anyának megszívlelendő olvasmány!

A fiatalabb apukáknak is van bőven mit olvasni!

Kevin Leman: Útmutató lányos apáknak

„Ha követi az Útmutató lányos apáknak egyszerű tanácsait, épp olyan apává válhat, amilyenre a lányának szüksége van – ígéri a pszichológus szerző, aki maga is négy felnőtt lány apja. Tapasztalatai és meglátásai segítenek az apáknak, hogy jobban kiigazodjanak lányaik világában, és olyan hatással lehessenek az életükre, amilyennel csak egy apa lehet a lányára.” – Kevin Leman.

Peer Krisztina és Szél Dávid: Apa+én sosem unatkozunk

10 küldetés, 70 közös játék, minőségi idő apukáknak és gyerekeiknek. Készítsetek rakétahátizsákot és lávalámpát, eszkábáljatok odúkat tündéreknek és manóknak, szervezzetek saját lovagi tornát! 10 kreatív mese, azokban több mint 70 közös játék, valamint Peer Krisztina és Szél Dávid pszichológusok írásai gyerekekről, apaságról, játékról és együtt töltött időről.

Szél Dávid: Túl a parán – Minden, amiről az apák nem beszélnek

„Szülővé válni, szülőnek lenni sokszor parás. Az anyáknak éppen úgy, mint az apáknak, bár az apák félelmeiről a legutóbbi időkig jóval kevesebbet tudtunk. Az apák csak mostanában kezdték hallatni a hangjukat, eddig nem volt menő megszólalni ilyen „nőies témákban”, azt pedig pláne nem volt menő bevallani, hogy az apáknak is vannak félelmeik. Szerencsére azonban sokasodnak a hangok, s Szél Dávid hangjára különösen érdemes figyelni. Több okból. Egyrészt, mert szórakoztató: vicces, önironikus és kedvesen csapongó. Másrészt, az írásain keresztül bepillanthatunk valaki más gondolatvilágába és érzéseibe.

Meg Meeker: Apa és lánya – Az apai jelenlét ereje

A szülőknek nem könnyű jó kapcsolatot kialakítani a lányukkal a mai zűrzavaros világban. Ez különösen az édesapáknak jelent komoly kihívást. Dr. Meg Meeker gyermekorvosként huszonöt éve foglalkozik a gyermekek fizikai és lelki egészségével, elsősorban kamasz gyerekek és szüleik tanácsadójaként.

Cziglán Karolina: Tökéletlen szülő, boldog gyerekek

A könyv nemcsak az anyáknak szól, a szerző tudatosan egyenrangú szülőtársként kezeli az apákat. Napjainkban fokozatosan átalakul az apaszerep, egyre több férfi szeretne igazán, tevékenyen részt venni gyermeke életében. Ez a könyv kapaszkodót adhat az erre vállalkozó apáknak. A Tökéletlen szülők, boldog gyerekek újszerű szemlélete abban rejlik, hogy a családi egyensúlyt állítja középpontba.

Léder László: Csendes apaforradalom

Hallottak már az apátlan társadalomról, az apabarát várandósságról, netán az apa-kánaánról? A könyv egy szinte érintetlen világba: az apaság lélektanának perifériára szorított világába röpíti az olvasót, leszámolva sok előítélettel, rossz beidegződéssel és néhány tabuval. A szerző szakszerűsége mellett személyesen és szenvedélyesen fedi fel az apaság sokunknak eddig ismeretlen mélységeit és az apa – gyermek kötődés kialakulásának elsöprő fontosságát. Kötelező olvasmány minden teljes családra vágyó, apa forradalmár apának, anyának és nagyobbacska gyermeknek.

Apa ezt neked csináltam – Saját készítésű süti, vagy főétel

Süss neki valami finomat, például rózsás ribizlitortát. Az epermisut még sütni sem kell, sőt az 5 perces töltött datolyát sem. Ha inkább egy ebédet, vagy vacsorát készítenél neki, akkor egy izgalmas Muladhara curryt, vagy az „apukám lecsóját” ajánljuk neked.

Tudom, hogy mit szeretsz! – Ez még gyorsan megvehető

Szeret főzni?

Ebben az esetben összeállíthatsz neki egy számára különleges ételhez való alapanyagokból álló csomagot. Ha ez nem jönne össze, akkor készíts neki saját fűszerkeveréket, vagy egy kis kosárkába/dobozba/celofánba helyezz el többféle izgalmas fűszert.

Válogass egy kosárkába messzi tájakról származó alapanyagokat, vagy épp ellenkezőleg hazai kistermelők finomságait – persze, ha találsz valahol nyitva piacot.

A kötény és grillező eszközök ugyan kicsit elcsépeltek, de ha még nincs neki, vagy már viharvert, akkor, több mint valószínű, hogy ennek is nagyon fog örülni.

Édesszájú?

Fogj egy nagy befőttes/csatos üveget és tömd tele többféle csokival. Na jó, pár szem cukor is mehet bele.

Szereti a sört?

Készíts neki egy nagy sörcsokrot, de ha nem vagy olyan ügyes, akkor csak dobáld bele egy vödörbe, vagy dobozba őket. Talán még nem késő beszerezni különleges külföldi, vagy kézműves magyar söröket sem. Na persze, ha a bort szereti, akkor sokkal könnyebb dolgod van. Csak fuss le a borboltba, vagy egy boltba, ami nyitva van és vásárolj valami igazán minőségi nedűt.

Borotválkozik?

Vegyél neki Green Shave termékeket! Hogy miért? Mert amellett, hogy szuper minőségű, vagányul néz ki és még környezetbarát is.

A lastminute ajándékok lastminute-je apáknak – Online kuponok, jegyek és előfizetések

A minőségi időről szóló bekezdésünkben felsorolt mozi, színház és egyéb jegyeket, sőt még a városi sétákat – ezek nagyon menők – is meg lehet venni a neten. De vehetsz traktorvezetést, főzőtanfolyamot, sőt vacsorakupont is egy szuper étterembe.

Előfizethetsz neki egy magazinra, tévécsatornára. Pl. már Magyarországon is elérhető a Disney+ Chanel, tele iszonyú jó filmekkel – nem (csak) gyerekeknek szólókkal.

Reméljük, tudtunk segíteni! Nagyon boldog apák napját! 🙂


Kiemelt kép: RODNAE Productions