Minden hónap külön téma a MUM Parkon. Így van időnk egy-egy kérdéskört rendesen körbejárni, elmélyülni benne. Az áprilisi témánk a Mozdulj!

A pillanatnyi szünet

Minden mozdulat előtt van egy pillanatnyi szünet. Mielőtt megtörténik. Szerintem ez az egyik legszebb pillanat, de tetten érni inkább utána lehet, mintsem közben. Akkor jövünk rá, hogy volt egy gondolatnyi szünet, egy egészen rövid légzésvisszatartás, amikor már mozdul a lábunk, amikor elindulunk, amikor lenyomjuk az entert vagy az elküld gombot.

Itt az idő

És milyen szép az, hogy az első lépések ideje most jött el. Tavasz van. Böjt és lassan jön a húsvét. A téli bénultságunk már nincs meg, és érezzük, hogy mindjárt elindulunk.

Az elindulás, a mozdulás, a kezdet a kínai rendszerben a fa elem sajátja. Az első mozdulatok előtt minden potenciál benne van, még bármi lehet.

Ezt támogatja most az idő. Ezért ha van halogatott dolgunk, eddig elmarad a böjt, ha még nem kezdtük el a tavaszi nagytakarítást, ha jól esne egy kis méregtelenítés, ha nyomasztanak az újévi fogadalmak, hát MOST érdemes elkezdeni. ITT AZ IDŐ.

A fa elem energiájáról bővebben a tavaszi cikkünkben olvashatsz:

Indulnak

És milyen szép, amikor másokon is látjuk, hogy együtt mozdulnak ezzel az egyetemes ritmussal. Elindulnak vállalkozások, amiknek ott lehetünk az első babalépteinél, együtt izgulhatunk a Nórival, a Growsie Kids anyukájával, és vihetjük a munkahelyünkre a Mental Team hírét, hogy a ne csak a magán, de a munkahelyi életünk is új, tavaszi, friss levegővel teljen meg.

Még a csillagok is így állnak

Hétről hétre követjük a Csillagmandalákban, hogy mire ad leginkább lehetőséget az adott időszak. A tavaszi napéjegyenlőséggel és az április 1-i újholddal pedig átléptünk egy olyan szakaszba, ahol az elindulások, meglépések és megoldások ideje jött el:

Izgalmas hónapunk lesz, és nemsokára anyák napja, mi már indítjuk is a visszaszámolást!

Photo by Alana Sousa