Mi az anyákkal vagyunk.
2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kövesd a Facebook oldalunkat!

Instagram posztjainkból

Could not connect to Instagram API server.

dátum

márc 24 - 27 2022
Expired!

időpont

All Day

Tavaszköszöntő csend-elvonulás a Mátrában

• c s e n d b e n  s z ü l e t i k  a z  é l e t •
Gondolatjátékra hívlak: lágyan hunyd le a szemeidet és képzeld el, milyen lenne, ha hallhatnád mindazt, amit a külvilág hangjait közvetítő érzékszervünkön, a füleken át nem tapasztalhatunk. Vajon milyen élmény lenne hallgatni az átmenetben rejlő változás lágyan kibomló hangjait: a fák rügyeinek puha megnyílását, az élet teljességének potenciálját magában rejtő parányi magvak fejlődésének minden fázisát, a virágok szirmainak kibomlását, vagy, ahogy a fűszál utat tör magának a föld rétegein át. Úgy képzelem, ha mindezt hallhatnánk, a hosszú téli álom után csendben ébredő tavaszi természet hangversenyén a valaha hallott legharmonikusabb szimfónia csendülne fel.
Utazásra hívlak, kalandozni belső és külső tájakon: együtt megtapasztalni, hogy a jóga fizikai és finomtesti gyakorlatain, a mozdulatlanságban áramló meditáción, a csendgyakorlatokon túl a természetben, a hegyekben, az erdőben, az áramló patak mellett megélt jelenlét miként vezethet a csend különböző mélységeinek, lényünk valódi esszenciájának megélése felé.
Csendes zarándokutunkon ébredjünk együtt az újjászülető tavaszi természettel. A mátrai erdő csendjének ölelésében, a kis csoportos elvonulás keretében, 3 napon át olvasztjuk fel a téli mozdulatlanság fagyos burkait. A frissen megrakott kandalló tüze mellett, életteli csendben ringatózunk: szemlélődő jelenléttel átitatott ászana gyakorlásban, relaxációban, tudatos légzésben, meditációban, mantra recitálásban áramolva engedjük elménket a szív terének mindent átható csendjébe burkolózni.
A jóga fizikai és finomtesti gyakorlatain túl sokat időzünk majd, kirándulunk a tavaszi erdő csendjében, szemlélvén, ahogy a figyelem fokozatosan eggyé válik a test áramlásának legparányibb mozzanataival, a légzésünk békés hegyi patakként áramló folyamával, a talpunk alatt roppanó gallyak hangjával, az új életre fakadó erdő illat-kavalkádjával.
Szeretettel várlak, ha vágysz a pihenésre, feltöltődésre, ha szívesen ünnepelnéd a tavaszi ébredést.
Létszám: minimum 6, maximum 8 fő
Dátum: 2022. március 24-től 27-ig (március 24-én, csütörtökön közös ebéddel kezdünk, 27-én, vasárnap ebéd után zárjuk az elvonulást)
Helyszín, szállás: Mátraszentistván ’szélén’, az erdő mellett rönkházban, 2 fős szobákban;
Étkezés: naponta háromszor fogyasztunk vegán – igény szerint gluténmentes – ételeket;
Egyéb jóságok: a házban van szauna, a ház körül pedig erdő és hegyek, ameddig a szem ellát;
Az elvonulást vezeti: Budinszky Gabriella, a Himalájai Tradíció jóga és meditáció oktatója;
Jelentkezés és további információ:
budinszky.gabriella@gmail.com / +36 209 644 112