Mi az anyákkal vagyunk

minden ami gasztro

már megint a konyhában

Tökfőzelék másképp – Recept a forró nyári napokra

Sokan menekülőre fogják már csak a „tökfőzelék” szó hallatán is. Pedig érdemes adni ennek az ételnek még egy esélyt. Ám ha szereted nincs mit magyaráznom. Íme a tökfőzelék frissítő változata forró nyári napokra! HOZZÁVALÓK 1 közepes spárgatök 1 fej hagyma

anyáknapjamár megint a konyhában

Almarózsa – Csodálatos édesség pillanatok alatt!

Nagyon egyszerű, egészséges, irtó finom és mindemellett nagyon mutatós édesség. Íme a csodás almarózsa receptje!
már megint a konyhábanmunka

ÖNISMERET TÁLALVA – Hogyan dolgozik egy gasztropszichológus?

A pszichológia kezdetektől fogva érinti az evés témáját. Minden jelentős iskola megemlíti, de senki nem helyezi igazán előtérbe. Legtöbbször csak kiegészítésként tekintenek rá, vagy a problémákkal (az evészavarokkal, túlevéssel, elhízással) foglalkoznak. Pedig ez a kérdéskör sokkal szélesebb és jóval nagyobb figyelmet érdemel. Czecz

konyhai kalandok, receptek, sztorik

lifemár megint a konyhábanvers

Lélekmelegítő francia Bretagne-i sütemény merengős, verselős, lusta vasárnap délutánokhoz

Ha valami igazán szívet melengetőre vágysz, egy igazi francia uzsonnára, próbáld ki chocolat chaud-ot far bretonnal!
már megint a konyhában

Sütőtökből így lesz pazar szendvicskrém!

Sütőtökből mindent IS lehet készíteni. Most egy csodás szendvicskrém receptjét áruljuk el neked. Jó étvágyat!
már megint a konyhában

Tekerd fel a belső fűtést fűszeres teával!

Késő őszii borongós, didergős napoknak a sztárja nálunk a fűszeres indiai tea, a masala chai.
kuglóf
már megint a konyhában

Sütőtökös Kuglóf

Ha kell valami finom hétvégére, és nem akarsz vele sokat vacakolni - igazi téli finomság ez a glutén- és laktózmentes sütőtökös kuglóf. Se dagasztás, se kelesztés, ez egy csoda!
anya főz
már megint a konyhában

Anya, megfőzöd a kedvencem?

Sokáig azt gondoltam, hogy nem tudok igazán jól főzni…ez persze lehet, hogy a szokásos maximalizmusomból vagy éppen kishitűségemből fakad, ez a kettő talán össze is függ, de mindegy is, a lényeg, hogy bár csináltam a dolgomat, gyerekek, vásárlás, háztartás, és

már megint a konyhában

Így készül a sült gesztenye air fryerben

A sült gesztenye isteni finom. Ha szereted, nem is kell mondanom, hogy milyen jólesik egy őszi/téli séta után. Ám, ha csak ketten vagytok, és nem akarsz egy egész tepsinyit sütni, akkor bőven elég – sőt sokkal takarékosabb –, ha air fryerben készíted.
komfortétel
lifemár megint a konyhában

Testet-lelket melegít – Neked mi a komfortételed?

Mi is az a komfortétel? Hogyan segíti a komfortételek fogyasztása a belső melegséget és harmónia elérését? Czecz Fruzsina írása.
már megint a konyhában

Ha készítenél valami nagyon menőt a gyerek halloweeni partijára, ez legyen az!

Vasárnap Halloween, egyik parti éri egymást a másik után. Lévén, hogy nem vagyok egy ász a konyhában - nagyon nem -, számomra mindig fejtörést okoz, hogy mit készítsek ilyenkor a gyerekeknek. Az internetnek hála, találtam egy olyan édesen ijesztgetős receptet, amit bárki el tud készíteni, még én is. Íme!
már megint a konyhában
már megint a konyhában

Új szerelmünk: a Portugál Narancstorta

Egyetek egy szeletet ebből a szaftos, vidám, narancsos sütiből! Nem nagy dolog összedobni, a siker pedig garantált!
már megint a konyhában

Az ősz szerelmes csókja az illatos sült alma

A család a hétvégén édességre vágyott. Megnéztem, hogy miből lehetne sütni valamit. A lisztes bödön aljáról pár kósza, hófehér szem nézett velem farkasszemet. Itt már éreztem, hogy baj van. Én ugyan ki nem mozdulok otthonról! Ekkor esett a kétségbeesett pillantásom az asztalon heverésző, mosolygós almákra... Sült alma!
túrázók levese
már megint a konyhában

Túrázók levese

Szétfagytatok a túrázás alatt? Itt a csoda leves receptje, forró, átmelegítő gyógyétel - érdemes előre elkészíteni. Kajtár Macska konyhája.
meleg reggeli
könyvesmár megint a konyhában

Meleg reggelit minden napra – avagy van élet a zabkásán túl!

Tudod miért fontos a meleg reggeli? Szeretnél klassz recepteket és hozzájuk 5 elemes tudást is szerezni? Könyvajánló.
saksuka
már megint a konyhában

Lecsó csavarral

Hogy lesz a lecsóból a keleti konyha egyik kedvenc étele? Hogyan igazítsuk a nyárvégi hűvös időhöz ezt a bevált receptet?
már megint a konyhában

Vegán bográcsos szabdzsi

Van egy indiai étel, a vegán subji, amely bármilyen zöldségből könnyen elkészíthető. Legnagyobb szerencsénkre, bográcsos változata is remek!
már megint a konyhában

Így grillezd a görögdinnyét! – Vegán nyárs recept + egy meglepetés

Egy kicsit más ízre vágysz, mint a megszokott? Akkor itt a grillezett görögdinnyés nyárs és még egy lehengerlően finom ajándékrecept!
már megint a konyhában

Ha nyár, akkor őszibarack!

Ha az évszakokat egy-egy gyümölccsel kellene megfeleltetni, akkor nálam a nyár egyenlő lenne az őszibarackkal. Nem mintha a többi nyári gyümölcsöt nem szeretném, de az őszibarack nálam a favorit. Legjobban önmagában szeretem, de ha épp úgy alakul, csodálatos összetevője lehet

lifemár megint a konyhában

Hygge nyár (sommerhygge) – Apróságok, amik jobbá teszik az életed 3. rész

Nyári hygge-sorozatunk első részében a természetről volt szó, a második részben pedig csak RÓLAD. Most pedig következzen az ételek élvezete!
már megint a konyhában

Nyáresti jutalomfalatok – Mert megérdemled!

Nyári estéken, ha egy kicsit kényeztetni szeretnéd magadat, akkor minden erőfeszítés nélkül össze tudod dobni ezeket az apró finomságokat.
vegán
már megint a konyhábanzöld

Tényleg ennyire fontos lenne a vegán táplálkozás?

A táplálkozás közvetlenül meghatározza az emberek egészségét és jólétét, ugyanakkor a környezetre gyakorolt hatása is óriási. Vajon ha nem eszünk húst, vagy átállunk a vegán táplálkozásra, az változtat bármin is? Kiszámoltad már az ökolábnyomodat? Ha, nem, akkor gyere, itt találod

már megint a konyhában

Citromos csirke forró napokra

Hőségriadóra is ideális, szeretettel ajánlom - főképpen, ha szereted a karakteres ízeket. Üdítő és mediterrán, friss zöldfűszerekkel!
kicsivú
interjúmár megint a konyhában

Miért szeretjük az 5 elem konyhát? Kicsi Vúval beszélgettünk

Az öt elem konyha képviselőjével, Kicsi Vúval beszélgettünk, akit az anyaságakor felmerült kérdések vezettek erre az izgalmas területre.
ribizlitorta
már megint a konyhában

Rózsás Ribizlitorta

Rózsa és ribizli - ez a torta maga a ragyogó június! A krémmel a tetején rusztikus látványt nyújt, családi grillpartik méltó megkoronázása.
kel
már megint a konyhában

Kel(l) chips?

Kipróbálnál valami egészséges nassolnivalót? Érdekel milyen sütve a fodroskel? Bírod a csúnya rágcsálnivalókat? Akkor a kel chips tetszeni fog
már megint a konyhában

EPERMISUUUUU! – A nyár egyik legfinomabb desszertje

Az eper és a tiramisu szerelemgyereke az epermisu. Csak a kávét és a kakaót kell eperre cserélni. Elképesztően finom, üdítő édesség!
már megint a konyhában

Csúcs csokis keksz – Gyors, kirándulós édesség!

Szerencsére megérkezett a tavasz, ezért egyre többet járunk el otthonról. A kirándulásokhoz mindig muszáj csomagolni valami finomat. Ha édességre (is) vágyunk, akkor biztos, hogy ez a villámgyors csokis keksz kerül a hátizsákba. Általában minden van otthon hozzá, percek alatt összeállítható,

már megint a konyhában

Kovászos spárga? Naná! – A legmenőbb éttermek tavaszi receptje

Itt a spárga szezonja. Készíthetsz belőle levest, megsütheted baconbe tekerve, sőt naná, hogy még kovászolhatod is. Íme a spárga- és savanyúságimádók álomreceptje! Pár éve ettem először kovászos spárgát egy étteremben. Annyira különleges ízélmény volt, hogy azóta minden évben készítek legalább

gyermekágymár megint a konyhában

Krémes sütőtök- és vöröslencseleves – Tökéletes ajándék a gyermekágyas anyáknak!

A levesek a gyermekágyas anyák egyik legfontosabb táplálékai. Könnyen emészthetőek, melegek és hidratáló hatásúak. Pont, mint ez a krémleves.
mármegintakonyhában
már megint a konyhában

Banános Brownie mennyország

Van egy tuti tippünk, ha a családod meg akar lepni anyák napjára! Tedd le eléjük ezt a receptet, aztán hagyd el a konyhát, és menj relaxálni.
már megint a konyhábanünnep

Ünnepi focaccia a Földnek ajánlva – Vegán recept a Föld napjára (is)

Ünnepeld te is a Föld napját ezzel az ünnepi vegán recepttel! Ha esetleg kifutnál az időből, az sem baj, hiszen szerencsére a focaccia nem csak a Föld napján finom. Így készítsd! 450g lisztet egy tálba szitálunk, elkeverünk benne egy jó