Egész májusban – és már jó ideje – kerestem azt a kislányt, aki egyszer voltam.
Még karcmentes lélekkel, csillogó szemmel, varázserővel vegyes hittel és a legtisztább mágiával felfegyverzett belős kislányom után kutattam. Hívóképek, színek, szagok, történetek révén próbáltam a nyomára bukkanni. Ébren és félálomban, meditációban és merengésben, fotókon és emlékképekben is vadásztam őt.

Aztán találtam egy nyomot, az orrom előtt, ami nem is a saját fotóm, hanem egy rajz. Egy Agócs Írisz illusztráció – Írisz gyereknapon a vendégünk volt, a beszélgetés itt -, a művésznő engedélyével be is fotózom ide:

belső gyermek
Agócs Írisz illusztráció

Ennél a pontnál nem jutottam tovább. Már-már feladtam, hiába az előadások, szakirodalom, régi képeim…

Tudjuk, hogy ilyenkor szokott történni a varázslat, és valóban.

Kirándulunk és egyszer csak megjelenik. Az én gyönyörű nagycsoportos kislányom boldogan, tisztán, erősen és a jelenlét mestereként végigsétál vagy 20 pocsolyán, és meglátom végre Őt. Benne, ahogy leguggoltam, hogy lefotózzam ezt a mesés pillanatot, belém hasított, hogy részben Ő az, részben ez itt AZ a kor, a lehetőség, a kapcsolat. Ő az én időkapum a saját belső gyerekemhez is.

Innen nézve már olyan könnyű és világos. De május elején még egészen máshonnan indultunk. Azóta lefolyt a címlapon egy Hadas Kriszta anyák napi interjú – linkelve az anyukájával készült meglepetés interjúval -, anyák napi mesék és ötletek. Elindult az INSTANT és LIVE! Megkérdeztünk szakértőket a gyereklélekről, az életközepi válságról, a nyitásról, a meséről és arról, hogy miért anya a rossz zsaru? Az asztalra csaptunk, magunkba néztünk, morogtunk, sírtunk és nevettünk, trambulint mindenkinek!

És még gyereknapra sem voltunk restek – na jó, csak Andi – szabadjára ereszteni a gyerekeket. És magunkat sem felejtettük el megajándékozni, erre különösen büszke vagyok. És egy mini-novella is született, és megannyi jó cikk, tekerjetek lejjebb.

Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre. Nemsokára indul, hogy kényelmesen bogarásszatok a friss tartalmaink között.

[yikes-mailchimp form=”1″]


Fotók: Nóra

Kiemelt kép: Karim MANJRA on Unsplash

Tags :